Informatie CC's sealen

Intern transport schade CC's neemt toe

We maken in de praktijk vaak mee dat er schade ontstaat tijdens het intern transport van CC's naar kopers op de Zuid locaties, dit moeten we voorkomen.

Vaak zijn de CC's te zwaar beladen, steken de producten buiten de CC stijlen of worden de CC's te hoog opgebouwd. Ook het gebruik van kunstof opzetstukken zorgt voor de nodige schade aan producten. De schade bedragen lopen steeds hoger op en zijn niet passend te dekken, buiten dat is het voor de koper natuurlijk heel vervelend als een bestelde partij niet compleet wordt afgeleverd. 

Om de schade's de komende jaren te beperken gaat CAAC vanaf 1 mei 2018 de regels voor het aanvoeren van intern transport CC's aanscherpen.

CC's waarbij opzetstukken gebruikt worden dienen volledig ingeseald aangeleverd te worden, CC's waarbij dit ontbreekt worden door CAAC voorzien van seal (wikkelfolie). Ook bij CC's waar de producten buiten de CC stijlen steken worden door CAAC voorzien van seal. De extra kosten hiervoor worden bij de opdrachtgever in rekening gebracht.

Ook Royal FloraHolland heeft kort geleden de aanvoer voorschriften m.b.t. bovenstaande aangepast. CAAC conformeert zich dan ook aan de RFH aanvoervoorschriften.

Te zwaar beladen CC's

Bij CC's die te zwaar beladen zijn worden de bovenste 4 CC lagen met producten overgezet op een stapelwagen en als nodig de CC geseald, de extra stapelwagens worden tegen de standaard CAAC intern transport tarieven afgeleverd bij de koper.

Het overzetwerk wordt voorlopig niet extra belast.

Voor vragen of aanvullende info kunt u contact met ons opnemen.